17Juny2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Anar al metge és molt senzill amb el servei de transport adaptat!

Anar al metge és molt senzill amb el servei de transport adaptat!

La vila de Pals disposa, des de fa dos anys, d’un transport pensat per a persones amb mobilitat reduïda o gent que no disposa d’un vehicle propi

Us recordem que Pals disposa d’un servei de transport adaptat per a visites mèdiques. El servei funciona des de fa dos anys i consisteix en un vehicle adaptat de la Creu Roja, que recull els usuaris a Pals i els porta fins a l’Hospital de Palamós o el Centre d’Atenció Primària de Palafrugell. Aquest vehicle espera que els usuaris surtin i els retorna a Pals tan bon punt acaben la seva visita. El servei està a l’abast de qualsevol veí, independentment de l'edat o estat de salut. També poden usar-lo els acompanyants, però aquests hauran de justificar que el motiu del viatge és mèdic.

El servei de transport adaptat està pensat per a persones amb problemes de mobilitat que viatjaran en un vehicle adaptat i acompanyats per professionals. També per a les persones que no poden desplaçar-se amb el seu propi vehicle i, d’aquesta manera, no han de dependre de terceres persones. A més, podran utilitzar aquest transport les persones que, tot i tenir possibilitat d'anar en vehicle privat, vulguin estalviar-se problemes d'aparcament, ja que, per diferents motius, pot arribar a ser incòmode i difícil aparcar a prop de l'Hospital de Palamós.

Com fer ús del servei:

Primer, s’ha de comprar el tiquet de transport a la Policia Local. El bitllet té un cost de 7 € i serveix per a qualsevol dia i horari. En segon lloc, cal trucar a la Creu Roja (972 300 992) i concertar un punt de trobada i un horari per tal que el vinguin a recollir. Les parades establertes a Pals són pàrquing de la Policia Local i als Masos del Parc del Carrer Sant Fructuós. Ara bé, les persones que no puguin desplaçar-se als punts de recollida, se’ls anirà a buscar al seu domicili. Finalment, una vegada a dalt del transport, hauran de lliurar el tiquet i el justificant de la visita mèdica.